Frida Franckié

Frida Franckié

Om bloggen

Bloggen är mitt digitala anteckningsblock där ni kan läsa om det som fyller och berikar min vardag - inredning och design. Ni kan läsa om mina projekt, det jag gör själv och det jag snappar upp och inspireras av utanför husets och lägenhetens väggar.


Gula bokhyllor

Slående likaPosted by Frida Franckié 26 Feb, 2012 16:09
Inget nytt under solen, eller vad säger Ni?

Plagiatdebatten är het och kan ältas i det oändliga. Var jag själv står i den frågan är jag på det klarar med, men visst, det finns oftast två sidor av samma mynt. Minst.

Det kan förvisso vara skillnad på att inspireras av något eller att kopiera det rakt av - influenser finns ju alltid, alla inspireras av något. En aspekt är att det är fantastiskt att det designers gör kan bli industridesign och nåbart för många fler.

Men att kopiera rakt av, till det säger i alla fall jag nej tack! Helt enligt principen "ära den som äras bör":)

Men här kommer då ett exempel på två skåp som är slående lika. Ikeas Billy i limiterad upplaga och Mats Theselius National Geographicskåp. Färg och form är omisskännligt lika, men priset däremot skiljer från 995 till 29 750.Kollage gjort av bilder från Ikea och Svenssons i Lammhult

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.