Frida Franckié

Frida Franckié

Om bloggen

Bloggen är mitt digitala anteckningsblock där ni kan läsa om det som fyller och berikar min vardag - inredning och design. Ni kan läsa om mina projekt, det jag gör själv och det jag snappar upp och inspireras av utanför husets och lägenhetens väggar.


Flitens lampa lyser...

StudierPosted by Frida Franckié 16 Jan, 2012 00:28
Puh, här är det planritningar för hela slanten - och halva natten! Men jag kan liksom inte sluta, och så blir jag sporrad av att försöka få iväg dem innan jag åker till Stockholm på tisdag, ja jösses...

När vi ändå är inne på planritningar kan jag komma med ett litet inlägg i vad vi kan kalla Fridas inredningsskola:) Tipset gäller måttagning av rum, för det är ack så förargligt om det blir fel och man inte får in den där garderoben man varit och köpt, eller hur? Så för att undvika felköp, utgå alltid från en nollpunkt - ett hörn - när du mäter en vägg, och ta sedan alla mått från den punkten. Alltså: istället för att mäta hörn till fönster, fönster till fönsterslut och fönsterslut till dörr måttar du hörn till fönster, hörn till fönsterslut, hörn till dörr osv. På detta sätt minimerar du riskerna för förskjutning av måtten:) Prova nästa gång!  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.