Frida Franckié

Frida Franckié

Om bloggen

Bloggen är mitt digitala anteckningsblock där ni kan läsa om det som fyller och berikar min vardag - inredning och design. Ni kan läsa om mina projekt, det jag gör själv och det jag snappar upp och inspireras av utanför husets och lägenhetens väggar.


Dan före dopparedan

Högtider - JulPosted by Frida Franckié 23 Dec, 2011 10:45
Nu har här bakats pepparkakshus kan ni tro! Enligt devisen varför ha det lätt när man kan ha det svårt avancerade vi i år från utedass modell fyrkantig låda med platt tak, inga fönster och en smal dörr till femkantigt lusthus med skorsten, spröjs och spetsgardiner... Det var lite svettigt där ett tag, och koncentrationen dallrade i köksluften, det kan jag lova:)

Nu så här en dag innan julafton kan det ju vara på plats med en liten julresumé och kika på julutställningen jag gjorde tidigare.
Hjärtana i granen är ett trevligt tidsfördriv om man har lite tid och stuvbitar över. Och de kan ju faktiskt användas till annat än julpynt - de kan bindas runt krukor, sättas på paket, ja säkert mycket mer också! Man klipper helt enkelt ut ett hjärta på dubbelvikt tyg, börjar sy runt om, en bit innanför kanten, med grova upp-och -ned-stygn och pillar in valfri fyllning allt eftersom.

Foto: fridafranckie.se

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Statarmuseet i Skåne 26 Dec, 2011 20:07

Statarmuseet i Skåne vill framföra sitt varma tack för den stämningsfulla entreutställningen! Ett kreativt sätt att visa vad vi kan göra med ting från förr och utifrån devisen "man tager vad man haver"...granen är dock årets.

TACK! Vi alla önskar Frida ett gott nytt år och hoppas få se fler utställningar signerade Frida Franckie på Statarmuseet