Frida Franckié

Frida Franckié

Om bloggen

Bloggen är mitt digitala anteckningsblock där ni kan läsa om det som fyller och berikar min vardag - inredning och design. Ni kan läsa om mina projekt, det jag gör själv och det jag snappar upp och inspireras av utanför husets och lägenhetens väggar.


Med fingrarna i myllan

VäxtligheterPosted by Frida Franckié 17 Jun, 2014 13:15
Ja, precis så spenderade jag gårdagen - med händerna djupt, djupt ner i köksträdgårdens jord, varsamt ompysslande det som växer och ska gro.

De är nästan magiska, köksträdgårdarna. Man sår något torrt och litet, så litet och till synes livlöst att det ibland nästan inte finns. Man vårdar det, vattnar och väntar - och så en dag så plötsligt spirar det av liv. Det är poesi, banne mig!Med mig i landet hade jag en av fröknarna långöra, finaste och snällaste Alma. Vi hörde liksom ihop från allra första början, hon och jag. Och det här med djur och natur, det är så fantastiskt tycker jag! I vårt lilla kretslopp här hemma äter kaninerna det vår trädgård har att bjuda. Jag försöker sätta ihop en så naturlig diet som möjligt för dem, med allsköns växter, grödor och trädgrenar och stöttar upp med kraftfoder då det behövs. I gengäld får jag ett fantastiskt gödsel, och halm som är en perfekt kolkälla i komposten. Alltså - visst är det vackert, det här med djur och natur och kretslopp?
En bit bort stod Martin och kämpade med att montera ner nätstaketet. Det hela tycks ha utveclats till att bli något av en kraftmätning mellan honom och rosorna. De sistnämnda visade tydligt sitt missnöje över att bli av med sitt stöd i livet, av märkena på Martins hand att döma. Vem segrade slutligen? Han är envis, min man, så jovisst - staketet är nu borta. Och rosorna får snart ett nytt, så alla torde vara glada...


  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.