Frida Franckié

Frida Franckié

Om bloggen

Bloggen är mitt digitala anteckningsblock där ni kan läsa om det som fyller och berikar min vardag - inredning och design. Ni kan läsa om mina projekt, det jag gör själv och det jag snappar upp och inspireras av utanför husets och lägenhetens väggar.


Den känslan...

Egna hemmetPosted by Frida Franckié 04 Jun, 2014 14:50
Man har väntat och väntat, och väntat lite till. På den där badrumsspegeln som ju bara inte verkar möjlig att få tag på... Har uppsökt otaliga ikeavaruhus otaliga gånger, och till sist lyckats lägga en beställning. I mars. Nu är det juni. JUNI!

Men så en dag får jag ett mail som säger att spegeln är skickad och på väg hem till mig. Ja jösses! Ni kan tänka er den lättnaden för en som är sämst (jag skojar inte!) på att vänta på saker och nu tvingats vänta i tre månader!

Igår fick vi så äntligen hämta vår spegel! Hemåt bar det med paketet i högsta hugg, jag glad i hågen och Martin redo med allsköns verktyg för att montera upp skrället. Ja jag säger skrället, för det är precis vad den degraderades till i mina ögon - ni får snart reda på varför...

Med en sax i den friska handen skulle jag så klippa upp emballaget och avtäcka innehållet. Inget konstigt med det. Skänkte det i mitt tycke lite klena emballaget en orolig tanke, en tanke som i min iver snabbt passerade. Tills jag öppnade lådan...


Ja vad finns det att säga? Den var sönder, förstår ni - helt och hållet krossad! Där gick de spegeldrömmarna i kras, vill jag lova!

Ringde direkt till ikea, och telefonisten klagade lite över hur svårt det är att skicka speglar. Må så vara, men jag menar i min enfald att man borde kunna anstränga sig liiite mer än att slänga ner en 80 cm stor spegel (tänk spänningar och vibrationer) i en låda utan så mycket som ens ett lager bubbelplast och sedan inte ens skriva att det är ömtåligt eller innehåller glas...

Men min underbara man, som känner mig så väl och som jag älskar så högt, förstod min förtvivlan och tog rådigt en annan rund spegel, hmm-ade lite och joxade till en upphängningsanordning och kallade in mig i badrummet.

Och där hänger den nu, en rund spegel. Inte den jag tänkt från början, men ändå, den här blev baskine mig nog så fin! För det blir ju inte alltid som man tänkt sig. Ibland blir det så mycket mer!


  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.