Frida Franckié

Frida Franckié

Om bloggen

Bloggen är mitt digitala anteckningsblock där ni kan läsa om det som fyller och berikar min vardag - inredning och design. Ni kan läsa om mina projekt, det jag gör själv och det jag snappar upp och inspireras av utanför husets och lägenhetens väggar.


Tavelvägg och new in

Egna hemmetPosted by Frida Franckié 03 Jun, 2012 09:42
Efter lång väntan har vi så äntligen tagit tag i upphängningen av våra tavlor, under ledning av pappa konstnären - alltså: inga raka över-, under- eller mittenlinjer här inte;) Nej, istället blev det en vägg fullsmäckad med tavlor från golv till tak. Jag gillar't!

Och på väggen mot fönstret skymtar nya tillskotten Koppel från Georg Jensen, fyra till antalet. De skvallrar om tid, luftfuktighet, lufttryck och temperatur. Praktiskt praktiskt! De är, som namnet antyder, formgivna av Henning Koppel - ett av de ledande namnen inom dansk design under efterkrigstiden. Serien kom att bli revolutionerande genom sitt enkla formspråk - och prickarna man använt istället för siffror på klockan har återkommit i många av Georg Jensens senare klockkollektioner. Nu vet Ni det;)

Oh, nu måste jag kila till jobbet!  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post93