Frida Franckié

Frida Franckié

Om bloggen

Bloggen är mitt digitala anteckningsblock där ni kan läsa om det som fyller och berikar min vardag - inredning och design. Ni kan läsa om mina projekt, det jag gör själv och det jag snappar upp och inspireras av utanför husets och lägenhetens väggar.


Byrå-makeover

Eget skapandePosted by Frida Franckié 04 Apr, 2012 00:05
Det är lustigt hur vissa saker kommer i ny dager om man tittar på dem med andra ögon... Som den gamla byrån till exempel. Då - förpassad till uthuset. Nu - uppiffad och inflyttad till matsalen. Man ska inte förkasta det gamla, men jag vet - sparar man på allt i väntan på bättre tider har man snabbt en ansenlig och skrymmande samling...

Men den här byrån har stått emot alla utrensningar, och nu bara stod den där - avlutad och klar och pockade på min uppmärksamhet. Så vad annat kunde jag göra än att förbarma mig över den?

Men den behövde konverteras från avlutad furumöbel till Martin-Frida-stil. Så färgburk, pensel och maskeringstejp åkte fram.

För att betona den fina formen på benen, och för att binda ihop möbeln med den övriga inredningen i rummet valde vi att, som en liten knorr, behålla benen trärrena. Det fick även lådorna vara, och vi målade då enbart lådfronten.

Så här mina vänner har ni byrån, före och efter:

Foto: Frida Franckié

  • Comments(1)//www.fridafranckie.se/#post78