Frida Franckié

Frida Franckié

Om bloggen

Bloggen är mitt digitala anteckningsblock där ni kan läsa om det som fyller och berikar min vardag - inredning och design. Ni kan läsa om mina projekt, det jag gör själv och det jag snappar upp och inspireras av utanför husets och lägenhetens väggar.


Inspirationskartotek

InspirationPosted by Frida Franckié 31 Mar, 2012 15:34
Har Ni för vana att samla inspirationsbilder någonstans? Själv har jag en inrednings- och inspirationspärm där jag samlar bilder, urklipp, tyg- och tapetprover mm som både återfinns i huset och som inspirerar mig i stort. Förutom för mitt eget nöjes skull har jag stooor nytta av denna pärm i min utbildning. För när det vankas komposition av koncept- och mönsterplancher är det toppen att ha ett väl utbyggt kartotek att bläddra igenom:)

Den här bilden till exempel går rakt in i inspirationsfacket, för åhh så vacker den är! Alla rätt om Ni frågar mig! Favvostolen är verkligen en kameleont då den med sitt strama formspråk även smälter in i de ruffaste miljöer.

Att, som bilden visar, blanda stilar och formspråk kan verkligen bli spännande - ögat och sinnet får en liten utmaning.Foto: Republic of Fritz Hansen

  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post76