Frida Franckié

Frida Franckié

Om bloggen

Bloggen är mitt digitala anteckningsblock där ni kan läsa om det som fyller och berikar min vardag - inredning och design. Ni kan läsa om mina projekt, det jag gör själv och det jag snappar upp och inspireras av utanför husets och lägenhetens väggar.


En skogspromenad senare...

Eget skapandePosted by Frida Franckié 30 Dec, 2011 17:36
I enlighet med devisen "det är fult att tomgå" kommer jag sällan hem tomhänt efter mina promenader. Jag släpar med mig allsköns ting från naturen - allt ifrån kvistar till kottar och ekollon. Så även idag. Dagens skörd utgjordes av ett fång mossbelupna fläderkvistar och en påse ekollon till min fina ekollonvas från favvoaffären.


De vackert gulspräckliga kvistarna inspirerar verkligen till eget skapande, så väl hemma parkerade jag mig på altanen med mina fynd plus en sax, en använd konservburk och björntråd. Min tanke var att binda ihop bitar av kvistarna till en cylinder som täckte konservburken, och på så vis skapa en organisk vas.Så jag bröt kvistarna i lämpliga längder och vävde samman dem uppe och nere genom att knyta björntråden runt varje kvist tills jag hade en remsa motsvarande burkens omkrets. Därefter knöt jag, med hjälp av trådarna som jag sparat i var ända, ihop längden runt burken.Fingrarna var kalla av utearbetet, och det var mitt första försök så det var lite pilligt till en början. Men lugn bara lugn, ett par kvistar in och man har fått upp både hastighet och teknik till tillfredställande nivå:)


Och resultatet blev som följer. Jag plockade en vintrig bukett av det som fanns att tillgå i trädgården, men jag tror att vasen kan vara nog så fin med något stramare i också...Foto: fridafranckie.se
  • Comments(1)//www.fridafranckie.se/#post32