Frida Franckié

Frida Franckié

Om bloggen

Bloggen är mitt digitala anteckningsblock där ni kan läsa om det som fyller och berikar min vardag - inredning och design. Ni kan läsa om mina projekt, det jag gör själv och det jag snappar upp och inspireras av utanför husets och lägenhetens väggar.


GDS tygskålar

Eget skapandePosted by Frida Franckié 11 Nov, 2011 14:30
Jag målade om trappan för ett tag sedan, och fann mig själv stående med några färgskvättar över. Synd på fin färg, tänkte jag och började fundera. Plötsligt slog det mig att ett styvt tyg + lackfärg borde bli = ännu styvare. Så symaskinen åkte fram, och penseln fick tjänstgöra ännu en gång. Och hux flux hade jag två tygkorgar/krukor i min ägo. De är pinsamt enkla att göra om man bara har några stuvbitar och färgrester hemma!

Här kommer beskrivningen och en lista på materialet som behövs:
Om du börjar med att klippa ut bottenplattan kan du enkelt räkna ut längden på rektangeln med hjälp av denna formel: L = 3,14 x ø - 4 cm. Höjden bestämmer du själv efter tycke och smak!

Nåla och sy ihop rektangelns kortsidor så att du får en cylinder. Nåla och sy sedan fast bottnen.

Nu är själva korgen klar, och det är dax att ta fram färgburk och pensel och börja måla! Stryk på flödigt med färg så att tyget blir mättat. Låt sedan torka, et voila!

Foto: fridafranckie.se
  • Comments(2)//www.fridafranckie.se/#post15