Frida Franckié

Frida Franckié

Om bloggen

Bloggen är mitt digitala anteckningsblock där ni kan läsa om det som fyller och berikar min vardag - inredning och design. Ni kan läsa om mina projekt, det jag gör själv och det jag snappar upp och inspireras av utanför husets och lägenhetens väggar.


Dinesen - golv med stort G

ÖnskelistanPosted by Frida Franckié 21 Nov, 2012 20:54
Ibland ser man något, något som är så speciellt att man både blir överlycklig och samtidigt känner sig lite uppgiven. Uppgiven därför att man vet att nu finns det inget annat. Inget annat kommer någonsin att vara lika vackert eller kännas lika bra. Så var det när jag såg Dinesens golvtiljor av douglasgran och ek. Golvet med stort G! Allt annat bleknar i jämförelse, jag lovar! Företaget har varit i samma familjs ägo sedan 1800-talet, och deras förhållningssätt till sitt material är jag verkligen imponerad av! Kolla in deras hemsida, och hänförs!

Idag blev jag uppringd av en av deras danska agenter och vi diskuterade kring mitt "projekt köksgolv", så näst på tur (när tid finns, hmm...) står en resa till grannlandet för ett möte på deras showroom. Det faktum att de faktiskt lägger tid och engagemang på oss "mindre" kunder tycker jag är fantastiskt bra!

Deras "historiska plankor" formade efter trädet (breda vid roten, avsmalnande vid toppen) känns tidsmässigt och "ideologiskt" rätt i vårt hus. Så de åker in på topp och överst på önskelistan!

Som sagt, golvet med stort G. Så är det bara. Nu finns det liksom inget annat.

  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post136