Frida Franckié

Frida Franckié

Om bloggen

Bloggen är mitt digitala anteckningsblock där ni kan läsa om det som fyller och berikar min vardag - inredning och design. Ni kan läsa om mina projekt, det jag gör själv och det jag snappar upp och inspireras av utanför husets och lägenhetens väggar.


Fåtölj x 2

ÖnskelistanPosted by Frida Franckié 08 Nov, 2012 21:33
Fåtöljen Jetson står högt upp på önskelistan. Klassisk som få och ruskigt bekväm! Versionen helt klädd i linne då - vad säger vi om den? Åh vad bra den hade gjort sig bredvid vår soffa - i vår nya salong!

Jag har länge suktat efter Gervasonis "Ghost", men när jag begav mig till Malmö för att studera den närmare och provsitta måste jag säga att jag blev rejält besviken! Jag hade tänkt mig den större fåtöljmodellen, så man kan krypa ihop i den sådär mysigt. När jag satte mig tillrätta upptäckte jag att sidostyckena/armstöden var helt lösa och flexade oroväckande när man lutade sig mot dem. Det kanske var någon tanke bakom det, tänkte jag. Men något som är gjort för att vara så rörligt måste ju vara rejält förstärkt för att klara all stress i materialet. Jag frågade expediten, och hon bara tittade på mig och sa att ja, man behöver ju kanske inte luta sig mot armstöden eller sitta på dem! Nähä okej, men jag köper ju knappast en fåtölj för dryga tio tusen om jag inte kan luta mig mot sidan. Sån är jag. Så tacka vet jag Dux Jetson. Den håller. Länge!


Foto: Alvhem mäkleri och interiör

  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post131