Frida Franckié

Frida Franckié

Om bloggen

Bloggen är mitt digitala anteckningsblock där ni kan läsa om det som fyller och berikar min vardag - inredning och design. Ni kan läsa om mina projekt, det jag gör själv och det jag snappar upp och inspireras av utanför husets och lägenhetens väggar.


Snart går flyttlasset...

Egna hemmetPosted by Frida Franckié 05 Nov, 2012 17:15
Ja, för jag och Martin har blivit husägare! Just nu är vi i full gång med renovering av vårt nya gamla hus - känns fantastiskt och lärorikt att få skapa och gestalta något såhär från grunden! För att vi ska känna oss hemma är även nya huset byns äldsta, troligtvis byggt tidigt 1800-tal. Så, åter igen, inga räta vinklar eller raka väggar så långt ögat når - precis som vi vill ha det:)

Vi har storslagna planer för denna lilla pärla, och jag i min iver är såklart tusen steg i förväg, suck! Men det händer grejer minsann, och nu i veckan kommer det krylla av alla möjliga hantverkare som ska titta, planera och - så snart det bara går, hoppas jag - verkställa allsköns projekt. Rörläggare, elektriker och glasfirma står närmst på tur, och vi väntar med spänning på ritningarna över vårt nya kök (HÖG prio, om ni förstår vad jag menar;))

Och var kan jag få bättre utlopp för mina "tusen steg i förväg" om inte här på bloggen? Vi vet nog alla, och ni som varit i huset i synnerhet, att det är några steg kvar innan det blir tal om att måla väggar och möblera... Men det bryr vi oss inte om, eller hur? Vi kör på fullt utlopp för idéer och tankar - oavsett tidsplan;)

Jag kan till exempel avslöja att vi tänker hålla samma färgskala i samtliga rum, i alla fall på nedervåningen. Det blir Farrow and Balls "Setting Plaster" på väggarna, och inredningen kommer gå i vitt, grått och svart till detta. I ett mindre hus med ganska öppen planlösning tänker jag mig att det är harmoniskt och vilsamt att hålla en viss grafisk profil, likt en röd tråd genom rummen. Men vem vet, den kreativa hjärnhalvan har ändrat sig förut;)

  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post130