Frida Franckié

Frida Franckié

Om bloggen

Bloggen är mitt digitala anteckningsblock där ni kan läsa om det som fyller och berikar min vardag - inredning och design. Ni kan läsa om mina projekt, det jag gör själv och det jag snappar upp och inspireras av utanför husets och lägenhetens väggar.


Min Stockholmsguide, del 1

ShoppingPosted by Frida Franckié 28 Jul, 2012 21:37
Nyss hemkommen från två dagar i yttersta mellanskärgården hos goda vänner sitter jag och ska summera Stockholmsvistelsen so far. Första dagen gick, föga oväntat, i shoppingens och fikornas tecken. Som bulldozers plöjde vi igenom butikerna, och antalet kassar vi släpade hem vittnar om ett, tja, uppdämt shoppingbehov.

PUB-varuhuset på Drottninggatan med ROOM och Systrarna Voltaire är värt ett besök om man är i stan. ROOM bygger roliga, inspirerande miljöer med sina varor och möbler - något jag tycker fler butiker borde och ta efter! Har fått många idéer då jag gått där och strosat...

NK är stället att vara på, tycker jag. I flera våningar och avdelningar är det inte mycket man inte hittar där. Caféerna är fantastiska, hemavdelningen är bland det exklusivaste man hittar i inredningsväg i Sverige idag och köksavdelningen går inte av för hackor den heller.

Garbo interiör på Brahegatan är väl värt ett besök. Semesterstängt nu, så jag får klara mig utan ett besök denna gång, tyvärr. En härlig blandning av gammalt och nytt i underbart inspirerande miljö, vackert inramad av danska Tage Andersens blomsterkreationer.

Svenskt Tenn, denna klassiska butik som efter ett gästspel på den gamla biografen Astoria nu är tillbaka i uppfräschade lokaler på originaladressen Strandvägen. Med en teservering på övre plan och stilfullt sortiment kan man uppehålla sig där ett bra tag. Tummen upp för att butikens vinst går till välgörenhet!

Finns naturligtvis enormt mycket mer att tipsa om i shoppingväg, men för att ingen ska storkna delar jag upp det lite. Alltså - fortsättning följer!

  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post114