Frida Franckié

Frida Franckié

Om bloggen

Bloggen är mitt digitala anteckningsblock där ni kan läsa om det som fyller och berikar min vardag - inredning och design. Ni kan läsa om mina projekt, det jag gör själv och det jag snappar upp och inspireras av utanför husets och lägenhetens väggar.


Garderobsfunderingar

InspirationPosted by Frida Franckié 10 Nov, 2012 23:11
Nu ligger jag nedbäddad och försöker mota bort min förkylning. Men garderobsfunderingar och glatt skuttandes kattunge gör sitt för att muntra upp!

Eftersom sovrummet är det rum vi håller på att färdigställa nu så är jag väl inte helt fel ute när jag ligger och funderar på hur garderoben ska utformas?Vi kommer ta en del av hallen och göra om till en garderob med ingång från sovrummet likt det ni ser här ovan. Min duktiga syster kom på det, och det kan nog bli riktigt trevligt! Det är ingen idé att hymla med att det rör sig och mycket kläder, och många skor, och det är lika bra att ta till ordentligt. För det finns få saker man retar upp sig så mycket på som kläder som ligger och dräller...

Så nu slår vi ett slag för en fin, välplanerad och funktionell garderob. Jepp.


  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post133

Ann Walls designstipendium

InspirationPosted by Frida Franckié 01 Oct, 2012 09:21
Svenskt Tenn ställer nu ut utvalda vinnare av av Ann Walls designstipendium. Stipendiet delas ut till några av de bästa examensarbetena från landets konst- och deisgnskolor. Jag fastnade speciellt för Jakob Erixsons trähalsband. Så fint, och vilket kul grepp! Återbruk när det är som bäst, eller hur?

Foto: Pressbild från Svenskt Tenn


  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post126

Parisresa

InspirationPosted by Frida Franckié 30 Sep, 2012 21:33
Nej, jag har inte övergett bloggen, även om man kan tro det! Men vad kan väcka inspirationen till liv om inte en resa till det som många kallar Europas huvudstad - Paris? Kom hem i veckan från en härlig tur tillsammans med Martin, fylld med motion (oh my vad vi gick!), inspiration och härliga upplevelser.

Danmark överger det, men i Paris är fortfarande allt utom museer och kaféer stängda på söndagar. They got a point, för vill man hitta på något en söndag så får man vackert förkovra sig i konst och kultur och kulinariska upplevelser - istället för att baxa in familjen i bilen och tillbringa helgen på långöppna shoppingcenter som jag tror många här gör...

Och vad tog jag med mig för inrednings- och designintryck då? Well, skandinavisk design är hett, hett, hett i Paris! Gick förbi flera butiker som faktiskt bara specialiserat sig på dansk, svensk och finsk design - ganska roligt faktiskt!

Matmässigt så var höjdarupplevelsen våra timmar på Ralphs i S:t Germain de Pret. Världen hade faktiskt varit ett lite sämre ställe om inte Ralphs fanns. Fantastisk innergård, proffsig personal, god mat och dryck och ruskigt snyggt utformat gällande allt ifrån möblemang till det dukade bordet. Besökstips på det om man har vägarna förbi!

Det lär komma fler inlägg om vår resa, men detta får räcka för nu, så god natt alla!
  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post125

Höstresa

InspirationPosted by Frida Franckié 07 Aug, 2012 01:30
Första arbetsdagen efter semestern avklarad, och det kändes kul att vara tillbaka och träffa arbetskamraterna och återse odlingarna med alla godsaker jag snart ska "sätta tänderna i" och förädla till ännu smarrigare saker.

Att börja jobba igen efter semestern blir aldrig så enkelt som när man vet att man snart ska vara ledig igen - i september åker nämligen jag till Paris för en weekend med M som är där på konferens. Vi kommer vara citychica som tusan, och jag ska fördjupa mig i stadens design- och inredningsutbud, var så säkra! Hittade denna förträffliga artikel i DN (kopiera och spara för framtida Parisresor, vetja!), så nu blir det till att pricka för adresser i cityguiden!

Så i september byts alltså Dramaten ut mot... tja, Louvren?
  • Comments(1)//www.fridafranckie.se/#post117

Första semesterdagen

InspirationPosted by Frida Franckié 22 Jul, 2012 17:27
Ja så kom den äntligen - den första semesterdagen! Vad hade passat bättre än att fira den på Österlen med massor av härlig inspiration och trevlig samvaro? Så i fullastad bil kryssade vi mellan butiker, caféer och goda vänner. Ett stopp gjordes hos duktiga keramikern Lotta Zerrander i Borrby - mitt och Martins tredje besök men övriga resenärers första.

Lottas butik är verkligen väl värt ett besök om man har vägarna förbi! Miljön är härlig och hon gör de mest förtjusande skapelser - både bruksföremål och skulpturer, och jag vill i alla fall ha...typ allt!

Efter middag hos vännerna på Urskille gård blev det musik och dans på pittoreska utestället Branterögen, och där fick så min första semesterdag sluta, och den andra börja innan vi styrde kosan mot Lomma. Och här måste jag lyfta ett varningens finger - håll Er borta från vägarna sent på lördagsnätterna, för ojojoj vilka galningar som är i rörelse då! Vi hann möta cyklist på motorvägen, tvingas tvärnita för backande bil på stor 70-väg och puttra på i 50 på motorled. Men vi kom säkert hem, om än lätt uppskakade...

Här kommer en kvartett i bilder från besöket hos Lotta Zerrander:
Foto: fridafranckie.se


  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post109

Sommar sommar

InspirationPosted by Frida Franckié 22 Jun, 2012 12:42
Glad midsommar alla! Fast regnet öser ner utanför fönstret försöker vi på andra sidan glaset frammana den där sommarkänslan. För nu är det ju sommar, på riktigt. Och i sommar drömmer jag om underbara buketter från trädgården, ljumma kvällar vid ny grill och härliga kvällsmåltider på vårt nya porslin. Vad drömmer Ni om?

Nej nu firar vi sommar tycker jag!


  • Comments(1)//www.fridafranckie.se/#post99

Utflykt

InspirationPosted by Frida Franckié 06 Jun, 2012 10:59
Idag skiner solen och vi ska ut och fixa med båten. Först blir det utflykt till Svågertorp för att införskaffa färg, tätning och annat. Och så ska jag försöka hinna in på Ikea och kolla in nya Kollektion Blå, det vill man ju inte missa!

Håll utkik ikväll efter ett båtinspirerat DIY jag går och klurar på!
Foto: IKEA

  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post95

Inspirationskartotek

InspirationPosted by Frida Franckié 31 Mar, 2012 15:34
Har Ni för vana att samla inspirationsbilder någonstans? Själv har jag en inrednings- och inspirationspärm där jag samlar bilder, urklipp, tyg- och tapetprover mm som både återfinns i huset och som inspirerar mig i stort. Förutom för mitt eget nöjes skull har jag stooor nytta av denna pärm i min utbildning. För när det vankas komposition av koncept- och mönsterplancher är det toppen att ha ett väl utbyggt kartotek att bläddra igenom:)

Den här bilden till exempel går rakt in i inspirationsfacket, för åhh så vacker den är! Alla rätt om Ni frågar mig! Favvostolen är verkligen en kameleont då den med sitt strama formspråk även smälter in i de ruffaste miljöer.

Att, som bilden visar, blanda stilar och formspråk kan verkligen bli spännande - ögat och sinnet får en liten utmaning.Foto: Republic of Fritz Hansen

  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post76
Next »