Frida Franckié

Frida Franckié

Om bloggen

Bloggen är mitt digitala anteckningsblock där ni kan läsa om det som fyller och berikar min vardag - inredning och design. Ni kan läsa om mina projekt, det jag gör själv och det jag snappar upp och inspireras av utanför husets och lägenhetens väggar.


Dinesen - golv med stort G

ÖnskelistanPosted by Frida Franckié 21 Nov, 2012 20:54
Ibland ser man något, något som är så speciellt att man både blir överlycklig och samtidigt känner sig lite uppgiven. Uppgiven därför att man vet att nu finns det inget annat. Inget annat kommer någonsin att vara lika vackert eller kännas lika bra. Så var det när jag såg Dinesens golvtiljor av douglasgran och ek. Golvet med stort G! Allt annat bleknar i jämförelse, jag lovar! Företaget har varit i samma familjs ägo sedan 1800-talet, och deras förhållningssätt till sitt material är jag verkligen imponerad av! Kolla in deras hemsida, och hänförs!

Idag blev jag uppringd av en av deras danska agenter och vi diskuterade kring mitt "projekt köksgolv", så näst på tur (när tid finns, hmm...) står en resa till grannlandet för ett möte på deras showroom. Det faktum att de faktiskt lägger tid och engagemang på oss "mindre" kunder tycker jag är fantastiskt bra!

Deras "historiska plankor" formade efter trädet (breda vid roten, avsmalnande vid toppen) känns tidsmässigt och "ideologiskt" rätt i vårt hus. Så de åker in på topp och överst på önskelistan!

Som sagt, golvet med stort G. Så är det bara. Nu finns det liksom inget annat.

  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post136

Fåtölj x 2

ÖnskelistanPosted by Frida Franckié 08 Nov, 2012 21:33
Fåtöljen Jetson står högt upp på önskelistan. Klassisk som få och ruskigt bekväm! Versionen helt klädd i linne då - vad säger vi om den? Åh vad bra den hade gjort sig bredvid vår soffa - i vår nya salong!

Jag har länge suktat efter Gervasonis "Ghost", men när jag begav mig till Malmö för att studera den närmare och provsitta måste jag säga att jag blev rejält besviken! Jag hade tänkt mig den större fåtöljmodellen, så man kan krypa ihop i den sådär mysigt. När jag satte mig tillrätta upptäckte jag att sidostyckena/armstöden var helt lösa och flexade oroväckande när man lutade sig mot dem. Det kanske var någon tanke bakom det, tänkte jag. Men något som är gjort för att vara så rörligt måste ju vara rejält förstärkt för att klara all stress i materialet. Jag frågade expediten, och hon bara tittade på mig och sa att ja, man behöver ju kanske inte luta sig mot armstöden eller sitta på dem! Nähä okej, men jag köper ju knappast en fåtölj för dryga tio tusen om jag inte kan luta mig mot sidan. Sån är jag. Så tacka vet jag Dux Jetson. Den håller. Länge!


Foto: Alvhem mäkleri och interiör

  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post131

Vackra krukor

ÖnskelistanPosted by Frida Franckié 07 Aug, 2012 09:16
Så sent som i gårdagens inlägg beskrev jag min fäbless för gult. Vad tror ni då hände när ett nytt pressmeddelande från Svenskt Tenn trillade in i inkorgen i morse? Där de skriver att Erika Pekkaris redan fantastiskt fina krukor kommer i en gul variant? Habegär? Check! En krydd- och kruksamling som denna får flytta in på min fönsterbräda anytime!
Foto: Svennskt Tenn

  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post118

Om Kubus var ett soffbord

ÖnskelistanPosted by Frida Franckié 16 Feb, 2012 17:53

...skulle det nog sett ut ungefär såhär:


Well, jag gillar dem bägge två - skarpt!

Foto:Ljusstake från Svenssons i Lammhult, brickbord skärmavbild Hay

  • Comments(1)//www.fridafranckie.se/#post53

Inga Sempé - nyfunnen vän

ÖnskelistanPosted by Frida Franckié 09 Jan, 2012 23:52
Som jag skrev i förra inlägget gick måndagen i klippandets tecken - och vad tror ni inte jag hittade i en tidning? En bild på en fantastisk lampa! Hagalen som jag ibland är (ehm...) växer sig önskelistan längre och längre - men den här bara MÅSTE jag skaffa:) En liten hake tycks dock föreligga - ingen verkar vilja sälja den till mig:( Seriöst, jag lyckades inte hitta en enda internethandel eller övrig affär för den delen som för just "min" lampa... Hur konstigt är inte det?Foto: Wästberg

Lampan är gjord i aluminium, ritad av duktiga Inga Sempé för helsingborgsbaserade Wästberg, till vilka jag ska skriva imorgon och fråga efter återförsäljare! Vad tycks?

  • Comments(1)//www.fridafranckie.se/#post39

Kubus 4

ÖnskelistanPosted by Frida Franckié 06 Jan, 2012 23:46
Jag måste skaffa Kubus 4, fast i vitt! Jag är sååå förtjust i den, med sin strama form och matta yta. Ack, ljusstakar väcker verkligen lätt habegär! Men jag tror inte man kan ha för många... De utgör en tacksam genväg till förändring, skapar mysstämning och har man många i samma stuk kan man ju alltid arrangera dem i grupper:)

Och är jag djärv får ljusstaken följa med min pappa till hans ateljé för att få samma härliga finish som denna:


Foto: Bild lånad från trendenser

  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post35

Klappkollage

ÖnskelistanPosted by Frida Franckié 03 Jan, 2012 00:41
Det låg många härliga och vackra klappar under granen i år, och eftersom jag varit hyfsat snäll ;) var några minsann till mig!


Fantastiskt fina och bra saker som jag är så glad för! Nu lääängtar jag bara efter att ta mina nyförvärv och flytta in i mitt hus igen och göra vår!


Så ikväll har jag roat mig med att sätta ihop ett collage med axplock av vad tomten kom med i inredningsväg.


  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post33

Vitriini

ÖnskelistanPosted by Frida Franckié 04 Nov, 2011 23:04
Som vanligt är jag sugen på ett nytt inredningsprojekt, suck! Det jag ställt in siktet på denna gång är vårt badrum, som jag tycker behöver en uppstramning på stylingplanet.

Och där kommer Iittalas Vitriiniaskar in i bilden. Så stramt enkla, och ger en så vacker inramning åt vadhelst man lägger i dem. Piffigt värre:) Så Martin, snart är det ju jul...

Foto: Copyright Iittala

  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post6