Frida Franckié

Frida Franckié

Om bloggen

Bloggen är mitt digitala anteckningsblock där ni kan läsa om det som fyller och berikar min vardag - inredning och design. Ni kan läsa om mina projekt, det jag gör själv och det jag snappar upp och inspireras av utanför husets och lägenhetens väggar.


Plywood

TrendspaningPosted by Frida Franckié 26 Jun, 2012 22:27
Jag har gillat materialet en längre tid. Furu 2.0, liksom. Så gissa om jag blev förtjust då jag såg denna bild inne hos room by sofie!
Jag skulle verkligen vilja göra något i plywood, men utrymmena för mina byggprojekt blir mindre och mindre om man säger så... En pall kanske? Jaja, vi får se!


Foto: Bild lånad från Room by Sofie


  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post100

Tryck eller tavlor?

TrendspaningPosted by Frida Franckié 28 May, 2012 21:40
Cittatavlor och planscher är omåttligt populära och syns på var och varannan trendkänslig inredningsbloggares väggar. Alla ska ha en tavelvägg modell grafisk, och man kan läsa om rätt och fel sätt att hänga och arrangera bilderna på. Man ska hålla en rak underlinje, en rak överlinje eller en rak mittlinje, så är det bara...

Jag tycker att det finns två sidor planschmyntet. Å ena sidan gillar jag tanken på att konst blir tillgänglig för många, och att folk som annars kanske aldrig skulle ha bilder på väggarna faktiskt arrangerar en hel vägg. Men tycker folk verkligen att de lite cheesy citaten fortfarande är coola? Och trivs man egentligen med dem, eller har man dem bara "för att"?

Så länge man trivs med det man har på väggarna finns det ingen som kan säga om det är rätt eller fel. Det jag oroar mig för är att man inte känner efter alls, utan enbart gör som alla andra...


Kollage av bilder från Bernt Grünewald Franckié och Therese Sennerholt

  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post90

En lampa är en lampa är ett eluttag...

TrendspaningPosted by Frida Franckié 27 Mar, 2012 00:14
Form Us With Love har för Ateljé Lyktan gjort årets coolaste lampa so far. Den fungerar nämligen också som ellutag!

Denna rultiga goding skulle få flytta in på vårt skrivbord anytime! För hur ofta behöver man inte ett extra vägguttag för laddning av teknikarsenalen?

Foto: Ateljé Lyktan


  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post73

Lokala råvaror...

TrendspaningPosted by Frida Franckié 27 Feb, 2012 20:35
Designgalleriet pågår fram till 3 mars utställningen Stockholm Wood. Designern Emma Olbers har skapat möbler och detaljer med virke från huvudstadens träd.

Hon har skapat utifrån frågeställningen om huruvida vår kunskap om materialets ursprung påverkar det estetiska och ekonomiska värdet. Kul och spännande! Tyvärr har jag inte möjlighet att gå och titta på utställningen, så jag får nöja mig med bilder därifrån istället!

"Diamanterna" i vänstra hörnet - ehh ja tack!Foto: Lånat från Zickermans

  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post65

Vinnarna korade...

TrendspaningPosted by Frida Franckié 07 Feb, 2012 10:04
...i Elle interiörs designpris. Många duktiga formgivare och läckra produkter. Bra spridning bland pristagarna blev det också - priser delades ut till såväl mattillverkaren Kasthalls Gunilla Lagerhem som till Ikea.

Lite kul var det också att några av mina favoritprodukter fick pris;)

Greta har jag gillat skarp från först stund, då den visades på förra årets design week. Den har verkligen fräcka detaljer, som naturligtvis syns bättre IRL!

Helena Blooms kök var faktiskt en ny bekantskap för mig - men jag gillar't! Som en sann utövare av compact living är jag svag för smarta, kompakta och snygga lösningar - och där prickade Leva kök in alla rätt...

Jonas Bohlins Vilda känns ju som en klassiker, och det är det ju också, om än en modern sådan (efter gammal förlaga). Hur snygg kommer den inte att bli med några välanvända år på nacken?


Kollage av bilder lånade av Elle interiör


  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post51

Mycket på G

TrendspaningPosted by Frida Franckié 06 Feb, 2012 22:22
I veckan är det fullt ös i inredningssverige. Nu är det ju så att mest action är det i huvudstaden, och här sitter man och hänger och försöker hålla värmen i Skåne. Hur kul på en skala? Så tack och lov för internet, och för att andra duktiga bloggare håller mig uppdaterad så att jag kan gotta mig i nymodigheter min placering till trots!

Men visst händer det grejer i Skåne också! I dag har jag förutom tur till Höllviken (som till min stooora besvikelse visade sig vara hopplöst tomt vad gäller caféer) designat och byggt "entréutställning" på museet. Till den behövde jag klippa, vika och limma x antal snöflingor. Hur mysigt som helst att sitta inne och kura, klippa och klistra! Hann nästan bli klar, så nu återstår bara att lägga sista handen över arbetet och dokumentera för eftervärlden, typ.

Så i avsaknad av foto från dagens arbetet får ett kollage av Svenskt Tenns nyheter stå för bildinnehållet. Bricksetet är gjort av favoriten Inga Sempé, även om jag tycker att just denna skapelse är aningen - tja, anonym? Annat är det med Signe Persson-Melins tallrikar som jag gillar skarpt! Håll tillgodo!
Foto: Kollage av bilder lånade från Svenskt Tenn


  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post48

Formex 2012

TrendspaningPosted by Frida Franckié 19 Jan, 2012 23:16
Ojojoj, idag har jag betat av hela Formex - meaning: jag har gått fleeera mil! Verkligen en heldag i glada vänners lag och med tusen och åter tusen saker att kolla in och inspireras av. Vi gick grundligt tillväga, och jag fick ha både delikatess- och museiögonen på mig:)

Mycket tycker jag var sig likt från föregående säsong, och även mellan utställarna.Jag kunde ibland sakna nya spännande saker bland montrarna istället för same same.

Trendutställningen som i år gick under namnet "Fågel, fisk, mitemellan", och som brukar vara mässans snackis bjöd på mycket rått trä, enkla grafiska lösningar (tänk: moadboard på väggarna) och designkontraster. Några idéer slog absolut rot i mitt sinne - vi får se vad det blir av det:)
  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post43

Färg 2012

TrendspaningPosted by Frida Franckié 04 Jan, 2012 20:40
Mitt absoluta favoritmärke när det gäller färg, Farrow & Ball, har spått 2012 års färgtrender. Jag blev störtförtjust i färgschemat med gult i fokus. Har alltid älskat gult, och tycker det gör sig fantastiskt i ljusa rum, men hur jag än försöker får jag det inte att passa i vårt hem:( Inte ens på övervåningen, som annars är väldigt tacksam att inreda... Men Babouche som vi ser nedan verkar så mild och härlig att jag får lust att måla om! Vårfin, eller hur?

Foto: Farrow & Ball

  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post34
Next »