Frida Franckié

Frida Franckié

Om bloggen

Bloggen är mitt digitala anteckningsblock där ni kan läsa om det som fyller och berikar min vardag - inredning och design. Ni kan läsa om mina projekt, det jag gör själv och det jag snappar upp och inspireras av utanför husets och lägenhetens väggar.


Morgonen

Eget skapandePosted by Frida Franckié 18 Jul, 2014 08:49
Med pennan i ena handen och tekoppen i den andra har jag denna morgon, nedkrupen under täcket, färdigställt de dopinbjudningar jag tagit på mig att skriva till en vän. Nu ligger de här, klara att levereras. Hoppas hon blir nöjd!
  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post157

Mina favoriter

Eget skapandePosted by Frida Franckié 09 Jun, 2014 17:18
Här i lilla byn är vädret så härlig så man kan knappt tro att det är sant! Solen fullkomligt gassar och fåglarna sjunger så mycket och så intensivt så att det nästan känns som om luften vibrerar av deras läten. Ljuvligt!

Och jag är så himla pysselsugen! Har tusen idéer och saker jag vill göra, det riktigt kliar i fingrarna, men jag har ju bara en hand att tillgå. Suck! Men här förbannas inget mörkret - här tänds ljus istället! Så efter att ha utfört diverse praktiska göromål som disk och tvätt och målning av husgrunden (jag lovar före och efterbilder på huset snart, för jösses vilken skillnad det är!) så kom jag på vad jag skulle göra - teckna! Har länge gått och klurat på att göra någon form av teckningsserie till bästa vännens barnkammare, och nu kom jag på en sådär lagom barnrumsgullig idé tror jag.


Så fram åkte papper, pennor och temugg och jag skred till verket. Motivet? En diptyque föreställande två små vänner tryggt vilandes på varsit papper. Just djuren återkommer i princip alltid i mina motiv. Djur är typ något av det bästa som finns, och jag omger mig ju ständigt med dem - av alla de slag - och deras uttryck och sätt att vara är en ständig inspirationskälla för mig.Ja, vad tycks?


  • Comments(1)//www.fridafranckie.se/#post147

Säng av soffa

Eget skapandePosted by Frida Franckié 12 Aug, 2012 22:48
Tänkte visa Er bilder på vår säng här hemma. Den är gjord av en gammal kökssoffa som turligt nog hade 1,80 m som innermått. Den främre delen av soffan agerar ram vid fotändan, och ryggstödet fungerar som en trevlig sänggavel. Armstöden blev som små nattygsbord - perfekta för tekoppen!

Så letar man efter en personlig sänggavel så är mitt tips att ge sig ut på soffjakt. Vår soffa var avlutad och alltså trären, så vi målade den med härlig linoljefärg. Söndagstips där alltså:)

  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post120

DIY med framförhållning...

Eget skapandePosted by Frida Franckié 23 Jul, 2012 21:13

Här kommer ett tips Ni får hålla i huvudet i sisådär ett drygt kvartal till. Man behöver nämligen en julgran. Eller vilken gran som helst förresten - så har du en färdigbarrad sak som ligger därhemma och skräpar så shoot!

Jag och mamma lät dela en gammal julgran på mitten. Vi tog varsin halva, kapade grenarna till lämplig "krok-längd", målade och liksom konverterade granen till två hängare kan man säga. Min blev vit och hamnade i köket, och är rysligt praktisk med alla "krokar" som håller reda på allsköns köksutensilier.Foto: fridafranckie.se

  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post111

Marin dörrstopp

Eget skapandePosted by Frida Franckié 02 Jul, 2012 19:24
Nu ska vi snart krypa upp i soffan och titta på film den sista självande timman innan en ny vecka drar igång. Veckoslutet har varit fantastiskt, och bjudit på allt från festligheter till vila och en sväng på stan - helt i min smak!

Och jag hann också med ett projekt jag gått och funderat på en tid - en marin dörrstopp. Fylld med sten ligger den stadigt och håller öppna dörrar öppna. Knopen kallas apnäve och är faktiskt förhållandevis enkel att göra. Man behöver en rund sten och en bit rep och sedan är det bara att börja med knop-knåpandet.

  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post104

Födelsedag och maskrosor

Eget skapandePosted by Frida Franckié 17 Jun, 2012 00:30
Här har det firats födelsedag, fixats i trädgård och lyssnats på fantastisk jazz. Och eftersom det är på helgerna man hinner färdigställa och fotografera sina små projekt kommer här ett försommar-DIY. Jag tycker det är toppen när man kan skapa något fint av något som annars inte används, eller som i detta fall brukar reta upp många - maskrosor.
Det fina med denna kaninfavorit är att den behåller sin gula färg när den torkar. Så tag bara blommorna, trä dem på tråd och gör en egen tillsammanskrona! Man behöver inte slå knut på tråden för att få dem att fästa, för den vita vätskan i stjälken är klistrig och hjälper blommorna att stanna på plats, praktiskt värre!


  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post98

Sommarfint

Eget skapandePosted by Frida Franckié 04 Jun, 2012 20:20
Idag har jag varit hos härliga Ann i Trelleborg, min su jok- och shiatzuterapeut, och fått behandling. Alltid lika skönt, trevligt och välgörande! När vi så ändå var i de östra delarna av landskapet styrde vi kosan mot Olof Viktors och både fikade och shoppade loss, också det trevligt och välgörande!

Sedan var det off to home för en premiärtur med nya motorn. Kan inte tänka mig att det hade funnits en bättre present till M än lilla Fantasy, han verkar SÅ glad!

Just det, vi hann också förbi museet där jag fotade Barbros DIY med ljuva smörblommor som en somrig lampskärm. Man kan verkligen behöva ta in solsubstitut under dagar som dessa, då solen i det närmaste verkar ha tagit semester...

Foto: fridafranckie.se


  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post94

Pippi på påsar

Eget skapandePosted by Frida Franckié 25 Apr, 2012 21:49
Ibland ser jag något snyggt och snöar in mig helt på det och vill ha det överallt! Nyss var det krokar av grenklykor. Nu är det papperspåsar. Lite så fungerar jag.

Förvaring i papperspåsar - det enklaste enkla, men åh så chict! Jag har använt oblekta papperspåsar. Hade enbart en utan tryck, så den rullade jag bara ned kanten på och använde som den var, medan den andra som hade tryck vändes ut och in. Man tager vad man haver, och det funkade det med!

Foto: Frida Franckié

  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post83
Next »