Frida Franckié

Frida Franckié

Om bloggen

Bloggen är mitt digitala anteckningsblock där ni kan läsa om det som fyller och berikar min vardag - inredning och design. Ni kan läsa om mina projekt, det jag gör själv och det jag snappar upp och inspireras av utanför husets och lägenhetens väggar.


FUWL

Fridas favoriterPosted by Frida Franckié 18 Dec, 2012 22:58


Jag kom just underfund med att många av de saker jag är sådär lite extra förtjust i "råkar" vara gjorda av samma designgrupp. Klar favoritvarning med andra ord! Form Us With Love ligger i år på listan över världens 50 mest inflytelserika designers

De har samarbetat med Design House Stockholm, en annan av mina favoriter, och gjort härliga Cord Lamp och Work Lamp till exempel.


Plug lamp är ju en av mina absoluta favoriter, och den representerar liksom allt jag gillar med FUWLs design. Enkelhet, rena linjer och en härlig twist som liksom nyper sig fast. Jag gillar't!

Fotografierna är lånade med tillstånd av FUWL

  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post140

Enkel smak

Fridas favoriterPosted by Frida Franckié 16 Dec, 2012 20:35Jag är en kvalitétsjunkie, så är det bara. Det sitter liksom i fingerspetsarna, eller något. Av någon anledning hittar jag det oftast - det där som jag tycker har något alldeles extra som känns - just det - ända ut i fingerspetsarna. Och ibland i plånboken.

Vi värderar och prioriterar alla olika. En stol för tre tusen är hutlöst för någon som "lika gärna" kan köpa en för 200 på ett stort varuhus. Och för någon som inte "lika gärna" kan det är synen på de tre tusen en annan.

Så jag säger som en brittisk författare - min smak är enkel, jag nöjer mig med det bästa!

Puss

Foto: fridafranckie.se


  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post139

Garderobsdröm

Fridas favoriterPosted by Frida Franckié 15 Dec, 2012 17:11Första inlägget i en ny kategori - Fridas favoriter. Här hamnar allt jag skriver om - precis som det låter - mina favoriter.

När jag nu sitter och funderar på hur vår garderob i sovrummet ska se ut känner jag att Montana är storfavoriten i just nämnd kategori. Jag som alltid tycks falla pladask för danska skapelser har länge suktat efter något i Montana-väg, och gissa om jag blev förtjust då årets nyhet är garderobslösningar!

Jag skulle kunna köpa lösningen nedan rakt av utan problem. Jag tycker det är oerhört raffinerat att modulen är vägghängd. Det ger ett fantastiskt luftigt intryck, och det bästa av allt är när något så vackert även är praktiskt - man kommer ju lätt åt att städa!

Så en vägghängd Montanagarderob skrivs direkt in i önskelistan!
Foto: Montana

  • Comments(2)//www.fridafranckie.se/#post137