Frida Franckié

Frida Franckié

Om bloggen

Bloggen är mitt digitala anteckningsblock där ni kan läsa om det som fyller och berikar min vardag - inredning och design. Ni kan läsa om mina projekt, det jag gör själv och det jag snappar upp och inspireras av utanför husets och lägenhetens väggar.


Seaside Deli Lomma

ShoppingPosted by Frida Franckié 14 Jun, 2014 14:51
Förlåt dåligt uppdaterande men felet är dock inte mitt, utan ett icke fungerande internet... Men nu gör vi ett nytt försök tycker jag!

Så en liten försenad gårdagsrapport och ett butikstips! Jag tog en tur till Lommas trevligaste affär - Seaside deli. Åk dit om ni har möjlighet! Fick hänga en stund med bästa Veronica och syster Sigrid såklart och botanisera bland alla fina och goda artiklar.Och ut gick jag med inte mindre än två påsar. Tror aldrig jag kommit därifrån med mindre än en...Och tänka sig - bandaget är borta! Fantastiskt skönt men det gör mycket mer ont nu när jag inte har något stöd. Oh well!  • Comments(1)//www.fridafranckie.se/#post152

Dag på stan med käraste mor

ShoppingPosted by Frida Franckié 12 Jun, 2014 00:17
En dag med ruskväder och nästan åsktung luft är som gjord för att spendera på stan med shopping och fika, eller hur? Jag och käraste mamma tyckte i alla fall det och möttes upp för en trevlig, härlig stund i Malmö. Vi fikade gott, och det ska tilläggas att jag tjuvstartade innan henne med en matig paj på nyöppnade Satori. En helt vegetarisk restaurang (heja och hurra!) men jag saknade det ekologiska? Det kan reta gallfeber på mig att vi ofta liksom fegar ur, snavar på målsnöret närapå. Varför varför varför inte löpa linan fullt ut och köra ekologiskt? Det fattas liksom alltid något när man vill satsa på något"annorlunda" här i Skåne, och det retar mig på något sätt... Ack ja, jag är ruskigt kräsen!

Men vidare till trevligheter såsom shopping! Med hem i en av påsarna hade jag en Chat Board som jag önskat mig ett bra tag nu. Idag slog jag således till på en vit, som ska få hänga i köket. Så imorgon åker borrmaskinen fram och bilder kommer! Några fler påsar blev det, men jag kör ett bildsvep imorgon när ljuset är mer foto-vänligt!

God natt alla!

  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post150

Min Stockholmsguide, del 1

ShoppingPosted by Frida Franckié 28 Jul, 2012 21:37
Nyss hemkommen från två dagar i yttersta mellanskärgården hos goda vänner sitter jag och ska summera Stockholmsvistelsen so far. Första dagen gick, föga oväntat, i shoppingens och fikornas tecken. Som bulldozers plöjde vi igenom butikerna, och antalet kassar vi släpade hem vittnar om ett, tja, uppdämt shoppingbehov.

PUB-varuhuset på Drottninggatan med ROOM och Systrarna Voltaire är värt ett besök om man är i stan. ROOM bygger roliga, inspirerande miljöer med sina varor och möbler - något jag tycker fler butiker borde och ta efter! Har fått många idéer då jag gått där och strosat...

NK är stället att vara på, tycker jag. I flera våningar och avdelningar är det inte mycket man inte hittar där. Caféerna är fantastiska, hemavdelningen är bland det exklusivaste man hittar i inredningsväg i Sverige idag och köksavdelningen går inte av för hackor den heller.

Garbo interiör på Brahegatan är väl värt ett besök. Semesterstängt nu, så jag får klara mig utan ett besök denna gång, tyvärr. En härlig blandning av gammalt och nytt i underbart inspirerande miljö, vackert inramad av danska Tage Andersens blomsterkreationer.

Svenskt Tenn, denna klassiska butik som efter ett gästspel på den gamla biografen Astoria nu är tillbaka i uppfräschade lokaler på originaladressen Strandvägen. Med en teservering på övre plan och stilfullt sortiment kan man uppehålla sig där ett bra tag. Tummen upp för att butikens vinst går till välgörenhet!

Finns naturligtvis enormt mycket mer att tipsa om i shoppingväg, men för att ingen ska storkna delar jag upp det lite. Alltså - fortsättning följer!

  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post114

Svenssons i Lammhult - nu i Malmö

ShoppingPosted by Frida Franckié 20 Jul, 2012 00:14
Ja nu var det förvisso länge och väl sedan Svenssons slog upp portarna till den nya butiken i Malmö, men en liten rapportering kan väl ändå vara på plats. Butiken är inrymd i en gammal biograf, vars inredning man valt att behålla i entrédelen. För att ytterligare anknyta till lokalens historia har man gjort en designens walk of fame, med guldstjärnor på väggarna med ingraverade designikoner. Fiffigt värre!

Jag har hunnit med ett antal besök sedan öppningsdagen, och well - man får det man förväntar sig. Och inte så mycket annat...

Det jag verkligen kan sakna här i Skåne är en inredningsbutik som vågar ta ut svängarna, överraska och inspirera en aning. Som det ser ut nu är det lite samma lika. Och visst, det kan vara riktigt trevligt det med! Men ändå kan jag nära en önskan om något lite...annorlunda?  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post108