Frida Franckié

Frida Franckié

Om bloggen

Bloggen är mitt digitala anteckningsblock där ni kan läsa om det som fyller och berikar min vardag - inredning och design. Ni kan läsa om mina projekt, det jag gör själv och det jag snappar upp och inspireras av utanför husets och lägenhetens väggar.


Sommarblomster

VäxtligheterPosted by Frida Franckié 17 Jun, 2014 19:06

Kvällens tips på hur du ordnar sommarens finaste blomsterarrangemang. Så enkelt, kostar närapå ingenting (det finfina med "man tager vad man haver") och det blir ju bara så somrigt! Ett idé till midsommardukningen kanske?

Det man behöver är en himla massa glasvaser - och en vas blir allt som du kan ha blommor i, eller hur? Så jag har länsat skåpen på allt ifrån saftflaskor till syltburkar och småvaser av alla de slag. Vidare behöver du ett fång sommarblommor, kvistar och blad - ja allt du kan komma över som är sommar för dig!Snitta blommorna i lämpliga längder, sätt i dina vaser och arrangera! Ett, tu tre, klart!
  • Comments(2)//www.fridafranckie.se/#post154

Med fingrarna i myllan

VäxtligheterPosted by Frida Franckié 17 Jun, 2014 13:15
Ja, precis så spenderade jag gårdagen - med händerna djupt, djupt ner i köksträdgårdens jord, varsamt ompysslande det som växer och ska gro.

De är nästan magiska, köksträdgårdarna. Man sår något torrt och litet, så litet och till synes livlöst att det ibland nästan inte finns. Man vårdar det, vattnar och väntar - och så en dag så plötsligt spirar det av liv. Det är poesi, banne mig!Med mig i landet hade jag en av fröknarna långöra, finaste och snällaste Alma. Vi hörde liksom ihop från allra första början, hon och jag. Och det här med djur och natur, det är så fantastiskt tycker jag! I vårt lilla kretslopp här hemma äter kaninerna det vår trädgård har att bjuda. Jag försöker sätta ihop en så naturlig diet som möjligt för dem, med allsköns växter, grödor och trädgrenar och stöttar upp med kraftfoder då det behövs. I gengäld får jag ett fantastiskt gödsel, och halm som är en perfekt kolkälla i komposten. Alltså - visst är det vackert, det här med djur och natur och kretslopp?
En bit bort stod Martin och kämpade med att montera ner nätstaketet. Det hela tycks ha utveclats till att bli något av en kraftmätning mellan honom och rosorna. De sistnämnda visade tydligt sitt missnöje över att bli av med sitt stöd i livet, av märkena på Martins hand att döma. Vem segrade slutligen? Han är envis, min man, så jovisst - staketet är nu borta. Och rosorna får snart ett nytt, så alla torde vara glada...


  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post153

Staketplaner

VäxtligheterPosted by Frida Franckié 12 Jun, 2014 09:06
Här i lilla byn går vi i staketbyggarplaner. Det har svängt från murplaner till det förstnämnda, med arbetsåtgång som det tyngst vägande argumentet.

Såhär ser vår inspirationsbild ut, den vi har för våra ögon nu när vi planerar och alldeles, alldeles snart ska skrida till verket.

Idag ramas tomten mot gatan in av något så klassiskt som ett gunnebostängsel. Men det blir alltså ändring på det! Det är så härligt när nu även det yttre börjar ta form. För visst är det lite roligare att köra in på garageuppfarten när huset och trädgården inte ser ut som en ytterst lokal bombningsplats?


Foto lånat här.

  • Comments(1)//www.fridafranckie.se/#post151

Söndagsutflykt

VäxtligheterPosted by Frida Franckié 10 Jun, 2012 14:23
Nu har det varit kalas i dagarna två, så idag är det tid för båtfix och pyssel. På väg hem i förmiddags svängde jag och M in om Löddeköpinge plantskola. Har åkt förbi där hur ofta som helst, och hade - tills idag - aldrig varit där!

Men vilket ställe, oj så mycket fint de hade! Där kan man spendera mycket pengar, I shit you not! Det var inte mycket man inte ville ha, om jag säger så. Fantastiskt inspirerande om man som jag så smått börjar tröttna på Plantagens mainstreamsortiment.Och fick då något följa med oss hem? Ehm, ni känner väl mig... Så ja, en fantastisk terracottakruka och tre till den hörande små tassar står nu på vårt fönsterbräde.

Foto: fridafranckie.se

  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post96

Våridéer från Statarmuseet

VäxtligheterPosted by Frida Franckié 31 Mar, 2012 14:55
Finurliga Barbro och Karin på Statarmuseet gick i veckan loss med mattrasor och skapade "trasmattegraffitti" runt om i trädgårdarna. Härligt vårligt och uppiggande tycker jag, och ett trevligt sätt att återbruka tygrester och utslitna lakan på!Foto: Barbro Franckié

  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post75

Blomkruka modell vintage

VäxtligheterPosted by Frida Franckié 21 Feb, 2012 09:28
Jaha, nu har det fallit mer snö som bara hann landa innan det smälte. Det lämnar oss alltså med slask och slabb så långt ögat når, och man får anstränga sig lite extra för att hålla vårkänslorna vid liv. En väg att gå kan vara att plantera små lökväxter i udda porslinskoppar. Det blir skirt och sött, och tillhandahåller den spirande stämning som saknas utanför fönstret.


Foto: Frida Franckie

  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post60