Frida Franckié

Frida Franckié

Om bloggen

Bloggen är mitt digitala anteckningsblock där ni kan läsa om det som fyller och berikar min vardag - inredning och design. Ni kan läsa om mina projekt, det jag gör själv och det jag snappar upp och inspireras av utanför husets och lägenhetens väggar.


Att sy en nallebjörn...

ArbetenPosted by Frida Franckié 18 Aug, 2012 23:53
...är en verkligt trevlig sak att företa sig, och något jag gjorde mycket för några år sedan. Med anledning av ett önskemål om en dopgåva fick jag så chansen att plocka fram syskrinet igen - härligt!

Jag ritar modell och mönster själv, och fast än jag har en viss stil på min nalledesign så blir den ena aldrig den andra lik. De blir riktiga personligheter med egna uttryck, trots att de "bara" är gosedjur.

Imorgon packas den här nallen upp ur sitt paket och kommer hem till en familj som jag hoppas kramar och sliter den med hälsan:)
Foto: fridafranckie.se


  • Comments(2)//www.fridafranckie.se/#post123

Busy week

ArbetenPosted by Frida Franckié 21 May, 2012 09:34
Nu drar hektiska veckan igång med buller och brak. Spännande, och man känner att man lever:)

Så bums ned i väskan med grejerna, och så kilar jag i ilfart iväg till ett möte!


  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post85

Arkitektmöten och vardagslyx

ArbetenPosted by Frida Franckié 14 Apr, 2012 10:27
I förrgår hade vi byggmöte på museet för att med arkitekt och tekniker gå igenom detaljer inför byggstarten av tillbyggnaden, och i går var inredningsarkitekten på plats för att visa förslag på klädhängare. Alternativen var en klassisk tamburmajor, Fronts "Hanger och SMD Designs "Sticks". Det verkar luta åt den senare, i grönt utförande. För tankarna åt träd-hållet, och det kan väl passa i ett växthuslikt rum?
Ja på museet får man vara flexibel och kvick i tanken minsann, för man växlar snabbt mellan byggteknik, inredningsdesign och sockerkaksbak. Och är det inte lyx att varje dag få inburet färska ägg från egna höns att baka med - ja då vet jag inte vad som är det!Foto: Frida Franckié

  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post80

Sportlovsutställning

ArbetenPosted by Frida Franckié 20 Feb, 2012 22:24
Idag fotograferade jag sportlovsutställningen jag stylat för Statarmuseet. Kälke, vintersportutrustning modell äldre och uppdukad picknick är vad som möter sportlovsfirande besökare.

Jag valde att använda maskeringstejp istället för riktiga granar för att skapa skogsfeeling. Äkta granar känns för mycket jul. Ett allergi- och compakt livingtips att ha i åtanke till nästa jul rentav?
Foto: Frida Franckié

  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post59