Frida Franckié

Frida Franckié

Om bloggen

Bloggen är mitt digitala anteckningsblock där ni kan läsa om det som fyller och berikar min vardag - inredning och design. Ni kan läsa om mina projekt, det jag gör själv och det jag snappar upp och inspireras av utanför husets och lägenhetens väggar.


Munka of Sweden

DukningPosted by Frida Franckié 19 Jun, 2014 16:24
Ibland hittar man saker som man knappt visste fanns, men så fort man väl sett dem så vet man. Man vet att det är precis något sådant man faktiskt saknat. Ett knivbrett, till exempel. I form av en gris och i finaste tenn förgyller lilla Nasse från Munka of Sweden vilken dukning som helst.

Antingen får han ensam bära den gemensamma smörkniven, eller så får en hel flock husera bestickbärare vid gästernas omtag. Oavsett vilket så är ju ett knivbrett oumbärligt!
Och det ruskigt fina saltkaret är från samma företag och finns, tillsammans med Nasse, att köpa på mina favvoställen Statarmuseet och Seaside deli.

  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post155

Födelsedag i det gröna

DukningPosted by Frida Franckié 29 Jun, 2012 08:29
Igår var vi uppe i ottan, fixade och donade och styrde sedan kosan mot Löderup. Det vankades nämligen överraskningsfrukost i det gröna. Så på lätta fötter dukade vi upp den ekologiska födelsedagsbuffén ute i trädgården. Det blev ett naturrum i blått, vitt och grönt i gassande sol under tallarna.  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post101

Dukningstips

DukningPosted by Frida Franckié 06 Dec, 2011 19:40
För att få en ombonad kafferepsstämning á la mormor kan man använda sig av udda, gammalt porslin när man dukar upp till fika med vännerna. Vill man gå all in ska porslinet givetvis vara blommigt, och så även de flortunna servietterna med noll uppsugningsförmåga:)

Foto: fridafranckie.se

  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post28