Frida Franckié

Frida Franckié

Om bloggen

Bloggen är mitt digitala anteckningsblock där ni kan läsa om det som fyller och berikar min vardag - inredning och design. Ni kan läsa om mina projekt, det jag gör själv och det jag snappar upp och inspireras av utanför husets och lägenhetens väggar.


Fy för valmöjligheter!

KökPosted by Frida Franckié 16 Nov, 2012 22:01
Nu har jag intagit horisontalläge och har fått underbar kattunge sovandes på magen - är inte det fredagsmys så vet jag inte vad som är det!

Jag och Martin var på Kvänum idag för att se på köksarkitektens ritningar och förslag på vårt drömkök in the making. Och usch och fy för valmöjligheter säger jag bara! Allt blir ju tusen gånger svårare så fort man överstiger ett enda alternativ. Är allt snyggt dessutom, fast på olika sätt, ja då har man det riktigt besvärligt vill jag lova! Men det är ett angenämt problem, och innerst inne älskar jag det, jag lovar!

Nu är det det här med bänkskiva. På köksarkitektens förslag ligger en fantastisk granitskiva som heter Nero Africa. Ursnygg, tung som tusan och värd sin vikt i guld. På ett ungefär. Nu när jag surfar runt så hittar jag hux flux bilder på köksbänkar gjutna i betong. Gah så snyggt! Ok, bilden är inte den bästa, men kom igen - HUR snyggt är det inte? Så det här med bänkskivor få nog ta någon sväng till i våra tankar. Inget är ju skrivet i sten. Så att säga.
http://www.bankskiva.toysauctions.eu/betong
  • Comments(1)//www.fridafranckie.se/#post134

Söndag i köket

KökPosted by Frida Franckié 10 Sep, 2012 23:10
Idag har jag varit där vi kvinnor hör hemma - framför spisen, right? Jag har bakat sjuukt misslyckade eclaire-bakelser (men ok, vad blir inte ätbart i kombination med nutella, banan och grädder?). Finns få saker som gör mig så galen som recept/instruktioner som inte stämmer!

Något som dock blev bra rakt igenom var årgång 2011 av mitt nyponvin, som jag buteljerade idag. Mums!


  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post124

Spegelvägg

KökPosted by Frida Franckié 07 Jul, 2012 09:27
Då vi efter översvämningen i vintras flyttade kylskåpen fick vi en tom vägg i behov av ytbehandling. Jag var inne på helkakling med samma kakel som vi har ovanför köksbänkarna, men min kära far var lite djärvare och föreslog heltäckande spegel. Eftersom det jag tycker är sämst på nedervåningen är ljusinsläppet lät en spegel placerad i vinkel med fönstret faktiskt som en bra idé. Så vi måttbeställde en spegel, och nu sitter den alltså på plats och ger en känsla av rymd och ljus till rummet.


Nej nu blir det frukost, sedan bär det av till Malmö för shopping och fika med en av "bästisarna". Klänning och lampjakt it is!Servetter från Lexington, matta från Designhouse Stockholm och barstol från danska HAY


  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post107

Köksbänksrealism såhär på fredagen

KökPosted by Frida Franckié 07 Jul, 2012 00:30
Äntligen fredag! Och den känns alltid extra härlig då man är ledig nästföljande dag, visst är det så?

Så vad bjuda på en kväll som denna? Jo lite köksbänksrealism tänkte jag. Från mina föräldrars hem där vi var på middag idag. Den osminkade, ostylade sanningen. Ett litet besök i den värld där disktrasor och sladdar faktiskt existerar...Foto: fridafranckie.se

  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post106

Sommarpynt

KökPosted by Frida Franckié 05 Jul, 2012 20:44
Nu har jag plockat in en liten bukett med skira blomster från trädgården. Enklaste enkla för sommarstämning inne! Den hamnade på kökshyllan tillsammans med nya tillskottet till boksamlingen - Jan Hedhs bok om sylt och marmelad. Han är ju något av en guru här hemma...

Jag försöker alltid hålla mig med arrangemang av växtlighet från trädgården, oavsett årstid. Faktum är att naturen oftast har något dekorativt att erbjuda, även vintertid. Men visst, sommaren är väldigt tacksam:)

Men nu vänner - nu är det teatime och sommar med Ernst!  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post105

Rött och sött

KökPosted by Frida Franckié 01 Jul, 2012 19:00
Ja vad tror vi - kan det bli något rött och sött av detta?  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post103

Födelsedagsfirande

KökPosted by Frida Franckié 27 Jan, 2012 19:53
Det blev fem fullspäckade dagar i huvudstaden. Dagarnas timmar utnyttjas alltid maximalt när jag är där, så jag får nog åka upp och vara där i en lite längre etapp så jag hinner fixa i lägenheten mellan varven:)

Resan avslutades på bästa sätt med en night out och födelsedagsfirande i förskott med vännerna. Vi gick bland annat till AG, en gulddrakenominerad restaurang inhyst i en gammal silversmedsverkstad som under Jonas Bohlins goda överseende har omvandlats till ett trendig vattenhål för framförallt köttälskare. Här snackar vi kött i långa rader - det första som möter en är deras glaskyl där de hängmörar köttet själva, det ni!

Och att det var professor Bohlin som inrett gick inte att ta miste på, för visst var det Kvist och Vilda som skymtade fram mellan de helkaklade väggarna.Foto: AG

  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post44

Jag gafflar på...

KökPosted by Frida Franckié 02 Dec, 2011 00:01
En kul grej vi kört med hemma hos mig är att varje familjemedlem fått ett eget, själv valt bestickset. Dukningen blir personlig och spretigt kul och man riskerar inte att sätta sig på fel plats:)

Man kan ge bort en betstickdel i present då och då, och vips har man uppgraderat den gamla silverskeds-traditionen!

Hemma hos mig är Georg Jensens en klar favorit , och i synnerhet deras serie som heter Vivianna och som skymtar på bilden här nedanför...

När vi nu ändå är inne på bestick kan jag tipsa om den gamla hederliga handdiskningen. Klart knivigare än maskinditot, men man slipper fula repor, ehrm...


Foto: fridafranckie.se

  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post25