Frida Franckié

Frida Franckié

Om bloggen

Bloggen är mitt digitala anteckningsblock där ni kan läsa om det som fyller och berikar min vardag - inredning och design. Ni kan läsa om mina projekt, det jag gör själv och det jag snappar upp och inspireras av utanför husets och lägenhetens väggar.


Julstämning

Högtider - JulPosted by Frida Franckié 26 Dec, 2011 20:50
Här hemma smaskar vi på hembakade kakor och julgotter och myser i fulla drag:)


Foto: fridafranckie.se

  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post31

Norrut rasar Dagmar...

Högtider - JulPosted by Frida Franckié 26 Dec, 2011 20:40
...men här i Lomma är det kav lugnt. Puh för det, för vind har jag fått nog av för i år!

Men på tal om väder så har vintern här liksom uteblivit... Och av någon anledning ser mina utomhusliga vinterinstallationer inte lika mysiga ut som jag hade hoppats och föreställt mig:( Men det är inte så konstigt, jag tänkte mig ju dem inramade av krispigt gnistrande snö! Så det är väl bara att vänta...


Foto: fridafranckie.se

  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post30

Dan före dopparedan

Högtider - JulPosted by Frida Franckié 23 Dec, 2011 10:45
Nu har här bakats pepparkakshus kan ni tro! Enligt devisen varför ha det lätt när man kan ha det svårt avancerade vi i år från utedass modell fyrkantig låda med platt tak, inga fönster och en smal dörr till femkantigt lusthus med skorsten, spröjs och spetsgardiner... Det var lite svettigt där ett tag, och koncentrationen dallrade i köksluften, det kan jag lova:)

Nu så här en dag innan julafton kan det ju vara på plats med en liten julresumé och kika på julutställningen jag gjorde tidigare.
Hjärtana i granen är ett trevligt tidsfördriv om man har lite tid och stuvbitar över. Och de kan ju faktiskt användas till annat än julpynt - de kan bindas runt krukor, sättas på paket, ja säkert mycket mer också! Man klipper helt enkelt ut ett hjärta på dubbelvikt tyg, börjar sy runt om, en bit innanför kanten, med grova upp-och -ned-stygn och pillar in valfri fyllning allt eftersom.

Foto: fridafranckie.se

  • Comments(1)//www.fridafranckie.se/#post29

Julmarknad

Högtider - JulPosted by Frida Franckié 04 Dec, 2011 22:41
Idag har det varit jobb jobb jobb. Jobbade på museets julmarknad från tidigt till sent, och sedan var det bara att åka hem och färdigställa samt skicka in veckans ekonomistyrningsuppgift, den andra i ordningen. Hoppas det gick bra!

Nu upptäckte jag att jag glömt kameran på museet, buhu. Känns dock bra att jag nu mer och mer tagit mig an kameran och faktiskt saknar den när jag inte har den:) Även om jag numera släpar på kameran för jämnan är jag en fotografrookie av rang, som jämt och ständigt ringer och frågar Martin om inställningar och ljus och annat... Tur att han är så pedagogisk och tålmodig, haha!

Så imorgon får det bli bättring på bildfronten! Då ska jag hem till mina föräldrar och fixa blomsterarrangemang med juligt tema. Sedan jag blivit ivägkörd från eget hus prackar jag på alla andra mitt julpynt och -pyssel;)

Hoppas Ni har en härlig söndagskväll!

  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post26

Julmys hos Inreda Utreda

Högtider - JulPosted by Frida Franckié 30 Nov, 2011 17:29
Efter att vi slurpat i oss min vegetariska lasagne bär det iväg till duktiga Daniella Wittes butik Inreda Utreda som håller kvällsöppet ikväll. Så himla härligt - och samtidigt livsfarligt (ni förstår vad jag menar;)) - att ha en inredningsbutik inom kommunen på cykelavstånd!


Fotot är taget av Daniella Witte

  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post24

Adventskalender

Högtider - JulPosted by Frida Franckié 29 Nov, 2011 17:24
Bara för att jag ej har möjlighet att göra julfint hemma behöver ju inte betyda att jag inte kan förkovra mig i julfix på annat håll:) Blev störtförtjust i Annaleenas egengjorda adventskalender som speglar två rådande trender på inredningsfronten - den populära tejpen och det enkla, råa. Så har Du inte golvet fullt av havsvatten: gå och fixa - NU! Än är det tid;)

Foto: Annaleenas hem

  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post22

Snart advent...

Högtider - JulPosted by Frida Franckié 21 Nov, 2011 20:49
Ja snart är det första advent. Imorgon blir det pyssel och kransbindning med en vän, en trevlig tradition sedan ett år tillbaka:) Och innan dess har jag ett stylinguppdrag på Statarmuseet. Det blir en utställning i krispigt vintrigt vitt, något vi kan behöva när novemberdimman ligger som tätast och snön uteblir... Bilder kommer imorgon - så håll utkik!


  • Comments(1)//www.fridafranckie.se/#post20

Tjuvkik Erika Pekkari för Svenskt tenn

Högtider - JulPosted by Frida Franckié 11 Nov, 2011 11:31
Jag nämnde tidigare en prewiew av julpynt. Här är de nu, två mässingsdekorationer från Svenskt Tenn designade av Erika Pekkari, så varsågoda att tjuvkika;) Vad tycker ni om dem?Foto: Svenskt Tenn

  • Comments(2)//www.fridafranckie.se/#post14
Next »