Frida Franckié

Frida Franckié

Om bloggen

Bloggen är mitt digitala anteckningsblock där ni kan läsa om det som fyller och berikar min vardag - inredning och design. Ni kan läsa om mina projekt, det jag gör själv och det jag snappar upp och inspireras av utanför husets och lägenhetens väggar.


För att han är den han är

BlickfångPosted by Frida Franckié 04 Jun, 2014 15:07
...och vacker som en dag måste han vara med här på bloggen. Han är en stor del av vårt liv, varje dag och varje stund, och vi har formats av varandra. Och av blod, svett och tårar, det ska jag inte förneka. Hade jag klarat mig utan det sista? Antagligen. Men när han nu ligger här bredvid mig och andas sådär lugnt genom nosen så att mina ögon blir alldeles tunga skulle jag inte vilja ha det på något annat sätt. Inte ha någon annan. För han är vår, han är sig själv som ingen annan och vi älskar honom för det. Vår James.


  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post143

Bloggstart?

BlickfångPosted by Frida Franckié 02 Jun, 2014 13:20
Ja idag känns faktiskt som en lika bra dag som vilken annan att faktiskt ta upp bloggandet igen. Att friska upp minnet (ja för herregud jag kom inte ens ihåg min inloggning...) och börja fotografera och skriva igen.

Sitter hemma med bandagerad vänsterhand i högläge och ska så göra de närmsta tre veckorna. Men med mysiga små att-göra-listor i hemmet, en mammaledig bästa väninna och djur som verkar lika inställda på mys som jag, går det i sanning ingen nöd på mig!

Imorse föll mina ögon på min kavaj som måste måste måste på kemtvätt, och en älskad katt som hänger i skafferiet (och ja, foppatofflor ÄR obligatoriska om man bor i hus på landet!). Nej nu tar vi tag i den här soliga dagen vänner!

  • Comments(1)//www.fridafranckie.se/#post141

Sköna söndag

BlickfångPosted by Frida Franckié 16 Dec, 2012 19:34


Tidig morgon och lång dag på museet. Jag höll mig sysselsatt mest hela dagen med bullbakning av det juligare slaget.

Det är fantastiskt skönt att det nu ligger drygt två månader utan helgarbete framför mig! Nyttiga helger då jag kan pyssla i huset! Fönsterna sätts in i morgon, och det ska bli så spännande då deras nya format ju faktiskt kommer ändra husets karaktär. Jag tror det blir perfekt!

Nu är det horisontalläge i mysigt sällskap som gäller tills det vankas middag hos mina föräldrar.  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post138

Höstfärger

BlickfångPosted by Frida Franckié 03 Oct, 2012 22:02
Nu börjar det kännas riktigt höstigt ute! Löven på träden börjar så smått skifta i gula nyanser. Jag tror det är just därför jag nu vill jag omge mig med härligt höstiga färger även inne, och har svåra orange-cravings. För visst vill man spegla årstiden utanför? Efter sommarens önskan om svalka genom mycket vitt och svala toner av blått vill i alla fall jag, i takt med att det blir kallare ute, omge mig med härligt värmande, murriga toner.

Foto: Frida Franckié

  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post128

Sol ute, sol inne

BlickfångPosted by Frida Franckié 06 Aug, 2012 20:49
Gult lyser verkligen upp tillvaron, och är en av mina älsklingsfärger. Om det märks att personerna i min närhet snappat upp detta? Ja döm själv av stillebenet jag sammanställt av några av födelsedagspresenterna...

Gult går utmärkt att använda som accentfärg i hemmet! "National Geographics-gult" och citrongult piggar verkligen upp - som en liten sol inne, och nu när vi så småningom går mot sensommar/höst börjar jag också känna dragning åt lite mysigare, mustigare senapsgula och orangea toner.  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post116

Födelsedagsrepris

BlickfångPosted by Frida Franckié 05 Aug, 2012 22:26
Igår - härligt födelsedagsfirande. Idag - mys och pyssel i hemmet - i skrivande stund puttrar en fond "in the making" på spisen, och den görs på gårdagens kräftmiddagsrester. Första fondkokningen, spännande värre!

Lördagsvädret visade sig från sin bästa sida, och det blev en fantastisk dag med härliga människor, god mat och vackra gåvor! Och det är ju fantastiskt roligt att öppna paket, det måste medges - speciellt när de är så vackert inslagna, och givarna är så finurliga;) Tusen tack alla fina!

Sliter med internet, det går så långsamt att det tycks vara ogörligt att få upp bilderna! Nu ger jag upp, och postar dem imorgon istället. Och håller tummarna för att internet kvicknat till tills dess...  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post115

Resa mot Stockholm

BlickfångPosted by Frida Franckié 26 Jul, 2012 09:26
Ja igår bar det så iväg upp mot huvudstaden. Vi tog en ny väg, och kom på så sätt förbi möbelriket Lammhult. Vi kom dock fram dit tio minuter innan stängning, så Norrgavel och andra butiker får vänta till nästa resa. Men Svenssons hann vi med, i expressfart I say!

Nu är vi framme, och nya balkongen är så fin - ett verkligt lyft för lägenheten! Den blev som ett extra sommarrum, och gör att lägenheten faktiskt känns mycket större. Räkna med balkonginredningsinlägg endera dagen säger jag bara!

Med ny nespressomaskin här uppe, och härliga smörgåsar från Gateau, inköpta under min och Lennox sedvanliga morgonrunda, blir det nu en mysig frukost, och sedan blir det - just det - en heldag på stan!
Foto: fridafranckie.se

  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post113

Mat, mat mera mat...

BlickfångPosted by Frida Franckié 30 Jun, 2012 00:15
Ja det här med mat alltså - det upptar ALL min tid känns det som. Därför blir det ruskigt mycket mat "på korsan och tvärsan" här på bloggen - det måste bli bättring där! Men det är svårt att hinna med inredningsprojekt, inspirationsspan och annat som brukar höra min inredningsvardag till när allt tycks kretsa kring det vi stoppar i oss...

Så därför, kära Ni, var det jag och en vegansk rawfoodtårta som hamnade i kamerans blickfång idag.
  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post102
Next »