Frida Franckié

Frida Franckié

Om bloggen

Bloggen är mitt digitala anteckningsblock där ni kan läsa om det som fyller och berikar min vardag - inredning och design. Ni kan läsa om mina projekt, det jag gör själv och det jag snappar upp och inspireras av utanför husets och lägenhetens väggar.


Utedag

Egna hemmetPosted by Frida Franckié 01 Aug, 2014 19:25
En liten andningspaus innan det är dags att ta tag i nya sysslor. Såg och borr har gjort sitt för dagen. Det projekt vi började med igårkväll är nu avslutat. Åh, den där känslan av att slutföra, göra färdigt...

Igår fick vi nog. Vi fick till sist nog av vår skräphörna i trädgården, den som är så härligt solig och som man ser ut på genom det stora köksfönstret och salongens dubbeldörr. Den hörnan som kunde bli så fin! Den huserar vårt älskade kryddland som definitivt förtjänar en bättre bakgrund för att komma till sin fulla rätt...

Så efter ett besök på brädgården stod vi så redo med virke, såg och annat behövligt för att i första etappen ta tag i den anskrämliga gaveln på vårt uthus. Vi arbetade frenetiskt tills vi för grannsämjans skull kom på att elva på kvällen är nog en bra tid att sluta såga...


Så här såg det ut i morse


Efter en dag ute och med solsting till på köpet (nästan i alla fall) har ni här resultatet - sånär som på en liten fågelholk i nock och fler krokar!Krokarna är mina favoriter - och så busenkla att göra så att det inte är klokt! I dem lever träd och buskar från trädgården kvar i ny form. Hur fint är inte det?


Just det, vi väntar ju såklart också med spänning på huruvida vårt vita blåregn ska trivas på sin nya plats och med sin nya spalje och växta till sig... Spaljen gjordes av läkt som går längs fasaden med klossar i sin egen bredd som distans.


  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post158

Morgonen

Eget skapandePosted by Frida Franckié 18 Jul, 2014 08:49
Med pennan i ena handen och tekoppen i den andra har jag denna morgon, nedkrupen under täcket, färdigställt de dopinbjudningar jag tagit på mig att skriva till en vän. Nu ligger de här, klara att levereras. Hoppas hon blir nöjd!
  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post157

Shoppingnerven

Salong, vardagsrumPosted by Frida Franckié 19 Jun, 2014 16:43
Ja den nerven är, hm, på helspänn just nu. Så förutom mina fina duknings-attiraljer som jag visade i föregående inlägg har det även flyttat hem lite andra saker...

Museet har nämligen fyllt på i butikshyllorna då jag varit borta, och jösses vilka fina saker som kommit in! Jag var ju bara tvungen att handla både det ena och det andra...


Två bedårande ljuslyktor till exempel, och till dem behövdes ju självklart en tändsticksaskhållare. Så no more fula tändsticksaskar här hemma! I ett såhär snyggt fodral kan de ju verkligen ligga framme!Och sist men inte mint denna goding till skål som jag suktat efte länge, länge. Kanske inte den billigaste pjäsen, men oh vad den är fin!  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post156

Munka of Sweden

DukningPosted by Frida Franckié 19 Jun, 2014 16:24
Ibland hittar man saker som man knappt visste fanns, men så fort man väl sett dem så vet man. Man vet att det är precis något sådant man faktiskt saknat. Ett knivbrett, till exempel. I form av en gris och i finaste tenn förgyller lilla Nasse från Munka of Sweden vilken dukning som helst.

Antingen får han ensam bära den gemensamma smörkniven, eller så får en hel flock husera bestickbärare vid gästernas omtag. Oavsett vilket så är ju ett knivbrett oumbärligt!
Och det ruskigt fina saltkaret är från samma företag och finns, tillsammans med Nasse, att köpa på mina favvoställen Statarmuseet och Seaside deli.

  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post155

Sommarblomster

VäxtligheterPosted by Frida Franckié 17 Jun, 2014 19:06

Kvällens tips på hur du ordnar sommarens finaste blomsterarrangemang. Så enkelt, kostar närapå ingenting (det finfina med "man tager vad man haver") och det blir ju bara så somrigt! Ett idé till midsommardukningen kanske?

Det man behöver är en himla massa glasvaser - och en vas blir allt som du kan ha blommor i, eller hur? Så jag har länsat skåpen på allt ifrån saftflaskor till syltburkar och småvaser av alla de slag. Vidare behöver du ett fång sommarblommor, kvistar och blad - ja allt du kan komma över som är sommar för dig!Snitta blommorna i lämpliga längder, sätt i dina vaser och arrangera! Ett, tu tre, klart!
  • Comments(2)//www.fridafranckie.se/#post154

Med fingrarna i myllan

VäxtligheterPosted by Frida Franckié 17 Jun, 2014 13:15
Ja, precis så spenderade jag gårdagen - med händerna djupt, djupt ner i köksträdgårdens jord, varsamt ompysslande det som växer och ska gro.

De är nästan magiska, köksträdgårdarna. Man sår något torrt och litet, så litet och till synes livlöst att det ibland nästan inte finns. Man vårdar det, vattnar och väntar - och så en dag så plötsligt spirar det av liv. Det är poesi, banne mig!Med mig i landet hade jag en av fröknarna långöra, finaste och snällaste Alma. Vi hörde liksom ihop från allra första början, hon och jag. Och det här med djur och natur, det är så fantastiskt tycker jag! I vårt lilla kretslopp här hemma äter kaninerna det vår trädgård har att bjuda. Jag försöker sätta ihop en så naturlig diet som möjligt för dem, med allsköns växter, grödor och trädgrenar och stöttar upp med kraftfoder då det behövs. I gengäld får jag ett fantastiskt gödsel, och halm som är en perfekt kolkälla i komposten. Alltså - visst är det vackert, det här med djur och natur och kretslopp?
En bit bort stod Martin och kämpade med att montera ner nätstaketet. Det hela tycks ha utveclats till att bli något av en kraftmätning mellan honom och rosorna. De sistnämnda visade tydligt sitt missnöje över att bli av med sitt stöd i livet, av märkena på Martins hand att döma. Vem segrade slutligen? Han är envis, min man, så jovisst - staketet är nu borta. Och rosorna får snart ett nytt, så alla torde vara glada...


  • Comments(0)//www.fridafranckie.se/#post153

Seaside Deli Lomma

ShoppingPosted by Frida Franckié 14 Jun, 2014 14:51
Förlåt dåligt uppdaterande men felet är dock inte mitt, utan ett icke fungerande internet... Men nu gör vi ett nytt försök tycker jag!

Så en liten försenad gårdagsrapport och ett butikstips! Jag tog en tur till Lommas trevligaste affär - Seaside deli. Åk dit om ni har möjlighet! Fick hänga en stund med bästa Veronica och syster Sigrid såklart och botanisera bland alla fina och goda artiklar.Och ut gick jag med inte mindre än två påsar. Tror aldrig jag kommit därifrån med mindre än en...Och tänka sig - bandaget är borta! Fantastiskt skönt men det gör mycket mer ont nu när jag inte har något stöd. Oh well!  • Comments(1)//www.fridafranckie.se/#post152

Staketplaner

VäxtligheterPosted by Frida Franckié 12 Jun, 2014 09:06
Här i lilla byn går vi i staketbyggarplaner. Det har svängt från murplaner till det förstnämnda, med arbetsåtgång som det tyngst vägande argumentet.

Såhär ser vår inspirationsbild ut, den vi har för våra ögon nu när vi planerar och alldeles, alldeles snart ska skrida till verket.

Idag ramas tomten mot gatan in av något så klassiskt som ett gunnebostängsel. Men det blir alltså ändring på det! Det är så härligt när nu även det yttre börjar ta form. För visst är det lite roligare att köra in på garageuppfarten när huset och trädgården inte ser ut som en ytterst lokal bombningsplats?


Foto lånat här.

  • Comments(1)//www.fridafranckie.se/#post151
Next »